Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Харманли се проведе протест срещу мигрантския център в града

Снимка: БГНЕС

Жителите на Харманли настояха на протест центърът за бежанци да бъде изцяло затворен и изнесен извън града. Приетата на митинга декларация ще бъде изпратена в Народното събрание и до европейските институции, а на място беше връчена на заместник-председателя на НС Красимир Каракачанов, който каза:

Вместо да се дават пари за разширяване на лагери в градовете, с тези пари може да се ремонтират бивши казарми, да се изградят допълнителни бараки или фургони и там да се направят лагери от закрит тип. На браздата, близо до границата на България, там, където са ги заловили. Защо всичко това трябва да бъде в градовете. Вижте какво е напрежението. Въпреки опитите да се прикрие, центърът на София се превръща в един малък Афганистан.

Много въпроси ще стоят пред кандидатите за президент, каза още в Харманли лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Той заяви, че е готов за дебат с кандидата за президент на ГЕРБ - Цецка Цачева:

Използвам повода да поканя г-жа Цачева още следващите няколко дни на дебат по всички тези въпроси: нелегалната имиграция, състоянието на въоръжените ни сили, външната ни политика, битовата престъпност и всичко това, по което президентът трябва да говори и трябва да бъде активен.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна