Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Новинарски час" по "Хоризонт" ще рисува подробна картина на фактите

| обновено на 03.10.16 в 15:28
Снимка: Ани Лозева

Програма "Хоризонт" на Българското национално радио от днес започва ново предаване "Новинарски час". То ще се излъчва всеки делничен ден между 18.00 и 19.00 часа. Във времето, когато голяма част от хората се прибират у дома, новинарите и репортерите ще представят главните събития от деня и участниците в тях. 

Директорът на програма "Хоризонт" Васил Велев обясни как "Новинарски час" ще бъде в полза на слушателите:
Целта на "Новинарски час" е да представи събитията от деня, от страната и чужбина, по възможно най-кратък, най-ясен, точен, безпристрастен и обективен начин. "Новинарски час" ще бъде мястото, където репортерите, кореспондентите, нашите сътрудници от чужбина ще могат да дадат една пълна представа за това, което се случва или се е случило в един определен ден в страната и в чужбина. Това означава, на практика, повече доверие в хората, да им се дадат фактите, а те сами да си правят коментарите и да си вадят изводи за това, което наистина е важно за тях.

Водещ на първото издание на Новинарския час тази вечер е Ивайло Василев:
Новинарският час ще представлява звуковата картина на деня – събитията с гласовете на участниците в тях и коментарите за тях. Гласове на политици, икономисти, юристи и други специалисти, гласовете на хората от улицата, техните виждания за проблемите на деня, и всичко това събрано от репортерите, редакторите, кореспондентите в страната и чужбина на програмата ни. Това е предаване, в което, на практика, участва целият екип на "Хоризонт".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна