Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Ще подам оставка, ако кандидатът ни за президент загуби на първия тур

| обновено на 03.10.16 в 13:22
Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че ще подаде оставка още същата вечер, ако кандидатът на ГЕРБ загуби първия тур на президентските избори на 6 ноември. Борисов коментира кандидатите при откриването на ремонтираната зала „София“ в Борисовата градина. 


Междувременно пред БНТ кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева изтъкна, че амбицията й е да получи подкрепа дори на хора, които са гласували против ГЕРБ. Според нея в сложните  времена на бежанска вълна, заплахи от тероризъм, Брекзит, тежки кризи в региона е необходимо единно решение на проблемите в интерес на гражданите. 

Новият президент ще влезе в спокойна обстановка по отношение на външните отношения на страната ни. 
В коментар дали Цецка Цачева ще е продължение на политиката на президента Росен Плевнелиев, Борисов посочи:

Росен Плевнелиев от всички западни страни е получил отлична оценка.От мен вие лоша дума за него не сте чули да кажа, освен, че се е справил прекрасно. Ние сме членове на ЕС и НАТО, така че тези оценки ни интересуват много. Грешката му е, че, правейки се на ястреб, до голяма степен влоши отношенията ни с Русия. Сега мисля, че с добронамереността, която имаме и аз и президентът Путин, и Медведев успяхме да урегулмираме нещата, така че новият президент ще влезе в една спокойна  обстановка с всички важни играчи.

Борисов коментира и кандидат президентската двойка ген. Румен Радев и Илияна Йотова:
Нашият противник е Иляна Йотова, защото тя си е БСП, това е сериозният човек в партията. Радев - отидоха, взеха един човек, който Първанов го е направил генерал, на мен ми козируваше - това бил техният кандидат. Да издигнеш непартиен член, не от твоята партия, е така да го вземеш от първия гарнизон, който срещнеш, и само защото е честен и почтен, то това означава, че в БСП няма честен и почтен. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна