Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: Променяме начина на финансиране на спорта

4
Снимка: БТА

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обеща от догодина нова промяна в начина на финансиране на спортните федерации. Получаването на повече средства ще зависи от постигнатите успехи и то в последните три олимпийски цикъла.

Министър Кралев заедно с премиера Бойко Борисов присъстваха на официалното отриване на обновената зала "София". Реконструкцията на спортното съоръжение е на обща стойност над 1,8 милиона лева, като след ремонта залата разполага с 560 седящи места, а разходите й за поддръжка вече са с 35% по-малко. Съоръжението ще се използва от федерациите по тенис, бадминтон, бокс, художествена гимнастика и фехтовка. Подходяща е и за всички бойни спортове. 

Сред официалните гости на церемонията беше и президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

След церемонията министър-председателят поясни, че правителството продължава инвестиционната си политика за изграждане и реновиране на спортни обекти.

Бойко Борисов заяви още, че изграждането на нов национален стадион може да стане, но при условие че футболистите ни запишат някакъв успех.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна