Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Хубчев: Да си национален селекционер е престиж, по-високо е само небето

4
Петър Хубчев: Да си национален селекционер е престиж, по-високо е само небето
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Да си национален селекционер е престиж, и то голям. По-високо е само небето, това заяви при представянето новият треньор на националния ни отбор по футбол Петър Хубчев.

Не съм говорил за пари или договори. Каквото и да е състоянието на отбора, ще се опитаме за една година да убедим всички, че вършим нещо. Ако не успеем, защо ми е нов договор тогава? Ще се опитаме да променим мисленето. Абсолютен реалист съм къде отиваме и срещу кого се изправяме. Няма подмладяване, важно е желанието. Може да бъдат 17-годишни момчета, може да има и 27-годишни момчета. Ако няма желание, няма да стане. Годините са последното нещо. За мен е по-труден въпросът как да стигнем до това желание. Подмладяване не на всяка цена. Това не е фикс идея, каза още Петър Хубчев.

Бронзовият медалист от световното първенство в САЩ през 1994 година беше представен от първия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков, който призна, че Хубчев е бил единствения обсъждан вариант:

Няма какво да се сърдим на Ивайло Петев. Ицо Стоичков си тръгна, няма лошо. Радвам се, че националният отбор се явява трамплин. Лично аз няма какво да се сърдя на Петев. Насила хубост не става. Любо Пенев, Ицо Стоичков... всички са идвали по лично убеждение, заяви Лечков.

Нека да не бъдем много взискателни и да започнем на чисто. Нека се концентрираме само върху предстоящия мач и всяка квалификация да я разглеждаме мач за мач, поне така го виждам от моя футболен и житейски опит. Нека да дадем малко повече шанс на този нов екип и да мислим за бъдещето. И да се даде шанс на по-голям брой хора, нека да разбъркаме картите, допълни първият вицепрезидент на БФС.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна