Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Перущица остава на поста

Снимка: БГНЕС

Кметът на Перущица Ради Минчев остава на поста, реши окончателно Пловдивският апелативен съд. Миналата седмица окръжните магистрати се произнесоха за отстраняването му от длъжност. Срещу Минчев са повдигнати три обвинения за искане на 40 000 лева подкуп, за присвояване на 12 400 лева общински средства и за използване на фалшифицирани документи по обществена поръчка от 130 000 лева за свлачището край Перущица.

Според апелативните съдии няма достатъчно доказателства, че със служебното си положение кметът на Перущица ще попречи на събирането на доказателства по разследването. В съда днес беше представена декларация на общински съветници в негова подкрепа, както и подписка, в която са се включили над 1150 жители на града. Десетки от тях присъстваха и на заседанието, като посрещнаха решението на магистратите с аплодисменти.

Благодаря на съда, моята съвест е чиста, каза на излизане от залата Ради Минчев, като подчерта, че сигналите срещу него са злонамерени, а обвиненията неоснователни.

Предстои да бъде доказано, че е така. Благодаря на моя екип, въпреки че ни бях иззети безпричинно доста документи и проекти - жизненоважни, инфраструктурни. Ние в крайна сметка успяхме да ги входираме.

Това е станало вчера, а проектите са на стойност над 8 милиона евро по Програмата за развитие на селските райони.

Междувременно защитата на Минчев съобщи, че на 21 септември окръжната прокуратура е наложила на кмета на Перущица забрана да напуска страната, която той ще обжалва.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени