Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Везенков с 13 точки срещу „Оклахома“ в контролна среща

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Везенков реализира 13 точки срещу американския баскетболен тим „Оклахома Сити“, който спечели трудна победа срещу испанския „Барселона“ с 92:89 точки в последната си контролна среща на европейска земя. 

Националът ни започна мача на пейката и се появи в края на първата четвъртина, за да се превърне в едно от главните действащи лица на игрището. Той успя да спечели две борби в защита за много кратко време, а 9.4 секунди преди сирената вкара изстрел от зоната за три точки и намали изоставането на каталунците само на една. Българският национал добави още две точки към актива си пет минути след началото на втората четвъртина, а „Барса“ завърши полувремето с минимален аванс, но вече и без 21-годишното крило в петицата.

Везенков се завърна в игра в средата на третата четвъртина и вкара на два пъти от бялата линия след нарушения на американците, а в последната част беше главно действащо лице при стрелбата от далечно разстояние. Той изравни резултата при 76:76 след точна стрелба от зоната за три точки 7:08 минути преди края, а 26 секунди по-късно даде аванс на „Барселона“ с третата си тройка в мача.

Въпреки старанието на играчите на „Барселона“, „Оклахома Сити“ наложи своята воля и стигна до обрат, а стрелбата на Везенков претърпя промяна и той не успя да донесе победата на своя тим. Българският национал беше неточен с опит под коша 1:28 минути преди края на мача, а в последните 60 секунди пропусна три стрелби от зоната за три точки, включително и една със сирената за изравняване.

Виктор Клавер беше най-резултатен за „Барселона“ с 25 точки, а Везенков добави 13, две спечелени борби и една асистенция. 21-годишният български национал се задържа на полето 26:16 минути.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна