Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работници и служители от "ВМЗ" ЕАД започнаха обучение в Пловдивския филиал на ТУ

Снимка: БГНЕС

64 работници и служители от "ВМЗ" ЕАД започнаха обучение в Пловдивския филиал на Технически университет по специалностите "Машиностроене и уредостроене" и "Машиностроителна техника и технологии".

За подготовката на бъдещите бакалаври - конструктори и технолози, предприятието е заплатило на 100% таксата за обучение за първия семестър на настоящата учебна година.

За втория семестър и за всяка следваща година от обучението на своите служители "ВМЗ" ще поема таксите в зависимост от успеха им,  поясни изпълнителният директор на оръжейното предприятие Иван Гецов. При успех до 4.50 дружеството ще плаща 50% от таксата, над него - 70%, а ако студентът има успех над 5.50 - цялата сума. Транспортът  също е за сметка на предприятието.

Ръководството на "ВМЗ" отчита като успешна първата по рода си кампания за обучение на необходимия квалифициран персонал с висше техническо образование, подчерта още Иван Гецов. По думите му процесът на взаимодействие с филиала на ТУ в Пловдив ще продължи и с подготовката  на служители-бакалаври, заявили желание да придобият магистърска степен в същите специалности и при същите преференциални условия. Техният курс на обучение  започва на 17 октомври.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна