Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павел Лефтеров: Почитател съм на Мартин Чой, надявам се да направим нещо заедно

Павел Лефтеров: Почитател съм на Мартин Чой, надявам се да направим нещо заедно
Снимка: Личен архив

За първи път българин печели титла в немски автомобилен шампионат. Направи го младата ни надежда Павел Лефтеров, който триумфира в първенството на Германия за туристически автомобили. Българинът стигна до първото място, след като спечели последния кръг от шампионата на пистата „Спа“ в Белгия. Голямата му мечта е да участва в състезанието „24 часа на Льо Ман“. Павел Лефтеров днес се прибра в България за да участва в снимките на новия български филм „Бензин“.

Това бе труден сезон за мен, защото от малък се занимавам с картинги, които са със задно предаване, а миналата година направихме голяма крачка. Качихме се в автомобили GT4, успяхме да спечелим две вицеевропейски титли, но все още бяхме със задно предаване. Тази година моят екип ме изненада и ми предложиха да опитам кола с предно предаване, което е коренно различно. Трябваше да изградя рефлекси, да променя старите си, което е дълъг процес, но в крайна сметка успях да постигна победи. Догодина се подготвяме за шампионати за издържливост. Смятам отново да се върна към автомобили със задно предаване, тъй като това е моята страст. Надявам се все пак да успея да приложа уменията, които придобих през последната година с каране с предно предаване. Също така се надявам през следващата година да се включа в серии, където мога да участвам в 24-часови състезания и мисля, че това е правилната стъпка по пътя към Льо Ман, каза Павел Лефтеров и допълни:

Аз съм фен на Мартин Чой. Уважавам го за това което прави. Надявам се някой ден пътищата ни да се срещнат. Може да направим някое видео заедно. Или пък да измислим нещо заедно за феновете. Смятам, че българите трябва да се подкрепяме, дори и да не сме в един и същи моторен спорт. Той да е на мотор, а аз да съм с кола, може да се измисли нещо интересно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна