Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем италиански университета ще представят в София програмите си

Снимка: www.polimi.it

На 15 октомври /събота/ в "Интерпред" ще се проведе изложението "Дни на италианското образование". Представители на осем университета от Италия ще дойдат в София, за да представят пред българските кандидат-студенти разнообразни и достъпни образователни програми, стипендии и възможности за бъдещо кариерно развитие.

Сред университетите са Politecnico di Milano - подготвящ инженери, архитекти и индустриални дизайнери, Univrsita Cattolica del Sacro Cuore - най-големият частен университет в Италия с 14 факултета и с програми от медицина до икономика и от бизнес до политология и психология, Cа'Foscari University of Venice - първото бизнес училище в Италия и второто в Европа, предлагащо икономика, културно наследство, езици и наука.

В изложението ще участва и Istituto Europeo di Design - един сред най-значимите частни институти за мода, дизайн, визуални изкуства, мениджмънт и комуникации в Европа. Той е и сред най-престижните международни вериги от дизайнерски училища в света с бази в Италия и Испания. John Cabot University е основан през 1972 г. и е независим американски университет в Рим, специализиран в т. нар. либерални науки. В университета има бакалавърски и обменни програми на английски език в областите бизнес, икономика и финанси, комуникации, международни отношения, политика, история на изкуството. За български студенти се отпускат стипендии.

Sapienza University е от най-старите университети в света и е в "сърцето" на Рим. Университетът разполага с 11 факултета и различни изследователски центрове с високи резултати в археологията, физиката и астрофизиката, хуманитарните и природните науки, технологиите и дизайна.


Таксите за обучение в държавните университети в Италия се определят на база на семейните доходи и са между 500 и 3300 евро, като повечето български студенти плащат около 800 евро. От миналата година таксите за бакалавърските програми в частните университети и академии също се определят на база на семейните доходи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна