Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерството на спорта става собственик на земята под "Арена Бургас“

Министерството на младежта и спорта ще стане собственик на общинския имот, определен за строителството на многофункционалната спорта зала "Арена Бургас“, реши правителството. Спортното ведомство ще получи собствеността чрез безвъзмездно дарение и договор сключен с Община Бургас.

След придобиването му, статутът на имота ще бъде променен в частна държавна собственост и той ще бъде апортиран в капитала на "Академика 2011" ЕАД.

Теренът се намира в ж.к. "Изгрев" и на него ще бъде построено бъдещото спортно съоръжение в изпълнение на договор за сътрудничество и съвместна дейност, сключен между Община Бургас и "Академика 2011" ЕАД.

Дружеството разполага с 35 млн. лв. за финансирането на проекта. "Арена Бургас“ е планирана като модерно многофункционално съоръжение, предоставящо възможност за провеждане на международни, национални и местни спортни и културни събития.

Управлението на залата ще се извършва от "Академика 2011" ЕАД, чиято дейност е насочена изключително към стопанисване и управление на спортни обекти и съоръжения в цялата страна. Правата на държавата в дружеството се упражняват от министъра на младежта и спорта.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени