Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдебните заседания, на които мнимият "кардиолог" Иван Вуцов е бил представляван от само Иван Лазов, трябва да се повторят

Прокурорът по делото е сезирал съда, че към момента на заседанията, адвокатът на Вуцов е бил лишен от права

| обновено на 21.10.16 в 13:36
Снимка: БГНЕС

Един от защитниците на доктор Иван Вуцов, подсъдим в две съдилища на България за фалшивата си диплома по кардиология - Иван  Лазов може да бъде лишен от адвокатските си права за срок от 5 години. Това заяви за БНР Людмил Рангелов, председател на Дисциплинарния съд на Софийската адвокатска колегия:

Ако Софийският адвокатски съвет се е самосезирал, ще възложи проверка, като може да му бъде наложено наказание "лишаване от адвокатски права" за срок от 5 години.

Районният съд в Стара Загора трябва да провери дали адвокат Иван Лазов е бил правоспособен и легитимен защитник на доктор Иван Вуцов във всички заседания по наказателното дело за фалшивата му диплома по кардиология. Това съобщи прокурор Надежда Белчева, която е и обвинител в процеса срещу мнимия кардиолог. Тя е сезирала за проблема Миляна Рибчева, съдия по делото срещу мнимия кардиолог.

Заседанието от 8-ми юли, когато Иван Лазов се е явил в зала с отнети  права, няма да бъде преразглеждано, защото д-р Вуцов е бил представляван законно от втория си адвокат Ангел Ангелов. Всички съдебните заседания, на които Лазов е представлявал д-р Вуцов незаконно обаче трябва да бъдат повторени. Пред БНР Катя Капчева от деловодството на Софийскията адвокатска колегия заяви, че Иван Лазов вече е подал молба за възстановяване на правата му и е бил изслушан от комисия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна