Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежко наказание за Ник Кирьос

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийският тенисист Ник Кирьос получи второ наказание от АТР за неспортсменското си поведение по време на турнира в Шанхай, след като миналата седмица вече му беше наложено едно на обща стойност 16 500 долара заради демонстративен отказ да се вложи на пълни усилия в мача с Миша Зверев, обсъждал решенията на съдията, а също така се е карал и с публиката.

Но след като е разгледано допълнително поведението на австралиеца от гръцки произход, Асоциацията на професионалните тенисисти (АТР) взе решение за допълнителни санкции против него.

Така новото наказание е още 25 хиляди долара глоба, а също така е спрян от участие в турнири до 15-и януари 2017-а година - ден преди началото на първия турнир от Големия шлем. Но срокът може да бъде намален до 7-и ноември тази година, ако австралиецът се съгласи да работи със спортен психолог.

Но няма турнири в календара на АТР след 7-и ноември, ако се изключи финалния Мастърс от 13-и до 20-и другия месец в Лондон, но намиращият се на 12-о място Кирьос не се е класирал за там.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна