Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меркел и Оланд се срещат с Путин в Берлин

| обновено на 19.10.16 в 12:22
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия обвини Белгия, която е част от водената от САЩ коалиция в Сирия, че при въздушни удари от нейни самолети са убила шестима цивилни в района на Алепо. Два изтребителя Ф-16 на белгийската авиация са засечени по време на бомбардирането.

Сирийската криза ще бъде в центъра на вниманието на днешната среща в Берлин между президентите на Франция и Русия Франсоа Оланд и Владимир Путин и канцлера на Германия Ангела Меркел.

Според съобщение на френското президентство на Владимир Путин ще бъде отправено послание за трайно примирие в Алепо и хуманитарен достъп, за да спре мъченичеството на този град.

По-рано от Москва обявиха, че руската авиация и силите на режима  в Сирия спират бомбардировките на опозиционните източни квартали на Алепо. От Русия обясниха това решение като жест на добра воля преди обявената за утре пауза в бойните действия.

Преди срещата с Владимир Путин в Берлин, лидерите на Германия и Франция ще разговарят с  украинския президент Петро Порошенко за прилагането на Минските споразумения и обстановката в Донбас.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна