Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Деня на българския лекар петима русенски медици бяха наградени от Регионалната колегия на БЛС

В Деня на българския лекар петима русенски медици получиха признание за работата си и бяха наградени от Регионалната колегия на своята съсловна организация  - Българския лекарски съюз (БЛС).

Съдебният лекар Пламен Димитров, кардиологът Лъчезар Николов, гастроентерологът Георги Лунголов, общопрактикуващата д-р Росица Гецова и психиатърът Валентин Иванов са лекарите, които получиха награди на днешния празник. Преди тържеството обаче председателят на Регионалната колегия на БЛС д-р Антон Въжаров изрази огорчението си, че темата за здравеопазването не присъства в разговорите на кандидат-президентите:

Слушам много внимателно кандидат президентите и нито един от тях досега не спомена, че ще обърне внимание на здравеопазването и ще се бори за по добро здравеопазване, за по-добро обгрижване на хората, ако щете за повече средства, за повече контрол. И въобще, то, като че ли се остави на пета позиция. И пак повтарям, нито един, нито дума досега за здравеопазването, а то е един от стълбовете на обществото.

Русенските лекари номинираха за националната награда "Лекар на годината" своя колега проф.Пенчо Косев, един от водещите специалисти по ортопедия в страната.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна