Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нискоразрядните "Шпортфройнде Лоте" и "Зандхаузен" поднесоха изненадите за купата на Германия

"Шпортфройнде Лоте" - "Байер" Леверкузен"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нискоразрядните "Шпортфройнде Лоте" и "Зандхаузен" елиминираха след изпълнение на дузпи отбори от Бундеслигата във втория кръг на турнира за купата на Германия по футбол.

Третодивизионния "Шпортфройнде Лоте" победи гостуващия участник в Шампионската лига "Байер" Леверкузен с 4:3 след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, след като редовното време завърши 1:1, а в продълженията, в които домакините играха с човек по-малко, двата състава си размениха по още едно попадение. "Нормално е да сме много разочаровани. Когато водиш в резултата в продълженията и имаш човек повече на терена, но в крайна сметка загубиш, е нелепо", коментира спортният директор на гостите Руди Фьолер. "Байер" Леверкузен поведе в 25-ата минута чрез Кевин Фоланд, но след автогол на Роберто Хилберт в началото на втората част Лоте изравни. Домакините останаха с човек по-малко в 79-ата минута, когато от игра с втори жълт и червен картон беше отстранен Тим Вендел. Гостите отново поведоха в 95-ата минута с втория гол в мача на Фоланд, но Кевин Фрайбергер изравни в последните секунди на първото продължение, а до края домакините удържаха. Двата състава пропуснаха по две дузпи в редовните пет изпълнения, след което при шестото Юлиан Баумгартлингер не успя да преодолее вратаря Бенедикт Фернандес, а Лука Танкулич вкара и прати "Шпортфройнде Лоте" в третия кръг. "Изключително съм горд от моя отбор. Момчетата още веднъж показаха какво могат", заяви старши треньорът на победителите Исмаил Алатан. В първия кръг третодивизионния тим елиминира друг представителна Бундеслигата "Вердер" Бремен.

Втородивизионният "Зандхаузен" пък се справи като гост с елитния "Фрайбург" също с 4:3 след дузпи. Домакините бяха на прага на елиминацията още в редовното време, но с два безответни гола на Винченцо Грифо и Нилс Петерсен от спорна дузпа в последния четвърт час стигнаха от 1:3 до 3:3. В герой за гостите се превърна бившият германски младежки национал Ричард Сукута-Пасу, който вкара едно попадение, асистира за другите два гола, а след това се разписа и при дузпите. При наказателните удари анголецът Жозе Пиер Вунгидиса вкара за 4:3, а след него Яник Хаберер пропусна и гостите ликуваха. "Допуснахме твърди много грешки и Зандхаузен хладнокръвно се възползва от тях. При след това при дузпите шансовете винаги са 50:50", коментира Кристиан Гюнтер, наставник на Фрайбург.

Други три тима от елита продължават напред без особени затруднения. Боби Ууд вкара два гола през първото полувреме и помогна на "Хамбургер" ШФ да стигне до убедителен успех с 4:0 на терена на третодивизионния "Хале". Мичел Вайзер и Валентин Щокер вкараха за победата на "Херта" с 2:0 над втородивизионния "Санкт Паули". Със същия резултат "Борусия" Мьонхенгладбах се справи с "Щутгарт", който също в момента играе във втора Бундеслига, след гол и асистенция на национала на САЩ Фабиан Джонсън.

В изцяло елитен сблъсък "Айнтрахт" Франкфурт се наложи с 4:1 след изпълнение на дузпи над "Инголщад".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна