Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спрени предавания на екип „Инфохолици“ се завръщат в националния ефир на програма „Христо Ботев“

БНР Новини
Емил Янев и Кин Стоянов
Снимка: Булфото

Радио водещите Емил Янев и Кин Стоянов възстановяват в БНР две от авторските си предавания.
Всяка събота от 17 до 18 часа в ефира на Програма „Христо Ботев“ по своите духовни маршрути ще потегля „Трамвай по желание“. Преди да дерайлира от програмата на „Радио София“, в трамвая на желанието се качиха над 600 гости, с помощта на които авторите създадоха 235 радио портрета на творци в театрални, музикални и киноизкуства и представители на сценичните професии.
На 5 ноември водещите ще посрещнат в студиото актьора Стоян Алексиев, за да припомнят в разговор и с помощта документални записи досегашната панорама на личностите, гостували в „Трамвай по желание“.
Неделните вечери по „Христо Ботев“ от 19.30 до 20.30 часа ще бъдат посветени на смелия творчески експеримент, наречен „Риалити роман – една история от десет разказвачи“, в който се залага на импровизацията. От началото на 2008 година до изваждането му от програмата на Радио „София“ в края на 2013 година, предаването подложи на изпитание креативните възможности на гостувалите му разказвачи. Така беше основана Библиотека Български Риалити Романи, в която се съхраняват 24 радио книги, разказани в най-разнообразни жанрове. В студиото – „стори лабораторията“ на предаването, като разказвачи влязоха над сто български писатели, артисти, хуманитаристи, от най-авторитетните и утвърдени творчески имена до юноши, поканени буквално от ученическата скамейка.
На 6 ноември в „стори лабораторията“ на Библиотека Български Риалити Романи ще влезе проф. Боряна Христова – любим разказвач за слушателите на предаването. Заедно с водещите Емил Янев и Кин Стоянов проф. Христова ще припомни на публиката за богатата палитра на риалити романите, а от следващата неделна вечер на 13 ноември екипът ще започне възстановяването на без време прекъснатата 25-та радио книга – историческата мистерия „Тайственият ръкопис на даскал Тодор“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна