Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Чикаго" със седми пореден успех в НХЛ

Хокейстите на "Чикаго" (в бели екипи) записаха седми пореден успех в НХЛ
Снимка: БТА

„Чикаго“ постигна седма поредна победа в първенството на Националната хокейна лига, след като се наложи с 2:1 след продължение над големия си съперник „Сейнт Луис“.

Артьоми Панарин реализира победния гол 25 секунди след началото на допълнителните 5 минути. Вратарят на "черните ястреби" Кори Крауфорд бе с основна заслуга за победата, след като отрази 27 от всичките 28 удара към вратата си.

Мариан Хоса бе дал преднина на „Чикаго“ в началото на втората третина, но 2 минути и 11 секунди преди края на редовното време Алекс Пиетранджело изравни, за да прати мача в продължение.

Продължение бе нужно, за да бъде определен и победителят от двубоя между „Кълъмбъс“ и „Аризона“. Домакините от „Блу Джакетс“ се наложиха с 3:2, а победния гол вкара Зак Веренски минута и 21 секунди след началото на допълнителното време.

„Кълъмбъс“ поведе с 2:0 още през първата третина, когато точни бяха Буун Дженър и Брендън Саад, но с попадения на Рикард Ракел през втората част и Ник Ричи през третата „Анахайм“ стигна до равенството. В продълженията обаче домакините бяха по-свежи и стигнаха до двете точки.

В третия двубой от нощта победителят бе излъчен след изпълнение на дузпи. „Отава“ се наложи над „Бъфало“ с 2:1, след като редовното време приключи 1:1, а в продълженията гол не падна.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна