Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ взе трите точки срещу „Монтана“

"Левски" взе трите точки срещу "Монтана"
Снимка: БГНЕС

„Левски“ победи „Монтана“ с 3:1 в Ловеч, в мач от 14-ия кръг на Първа лига.

Футболистите на столичния тим бяха по-активни в началото на мача. Още в 4-тата минута Божидар Краев стреля опасно от границата на наказателното поле, но Христо Иванов изби топката.

В 13-ата минута гостите пропуснаха добра възможност след като Галин Иванов не се възползва от отличното центриране на Франсис Нар. В 17-ата минута двубоят беше прекъснат за почни седем минути, заради димка хвърлена от феновете на „сините“.

В 32-рата минути гостите поведоха в резултата. Галин Иванов центрира остро, вратарят на „Монтана“ изби, Аниете стреля, но защитник на домакините изби. В крайна сметка топката попадна в Божидар Краев, която я изпати в мрежата на Христо Иванов за 0:1.

Няколко минути след това попадение Георги Корудгиев можеше да изравни, но далечният му удар мина над гредата.

В 41-вата минута „Монтана“ стигна до равенството. След центриране от ляво топката попадна в непокрития Костадин Дяков, който през няколко играчи на „Левски“ я изпрати в долния ляв  ъгъл на врата пазена от Боян Ирогачевич.

В 60-ата минута с удар от воле Димитър Пиргов вкара страхотен гол, с който „Левски“ отново поведе в резултата. Две минути по-късно Адениджи беше изведен сам срещу вратаря, но се  забави и пропусна да увеличи аванса на "сините".

В даденото от съдията продължение сред остро центриране на Краев Илиян Мицански оформи крайния резултат.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна