Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Кабинетът "Борисов 2" може да остане до края на януари", пише 24 часа. Всекидневникът е научил, че това е вариантът, който е обсъждан от "първите държавни мъже", след като вчера премиерът Бойко Борисов върна проучвателния мандат за съставяне на правителство.

"Някои банки вземат от 0 до 10 лева за откриване на сметка", съобщава  вестник Сега. Разликите в таксите, които банките събират от клиентите си в България за една и съща услуга, са огромни, показва нов сайт за сравняване на тарифите.

Телеграф пише, че "Всеки трети няма пари за кръчма". "Около 30% от българите, заради финансови проблеми, не са могли да си позволят събиране с приятели или семейството веднъж месечно за по питие или хапване". Данните на Евростат за 2014 година показват още, че 37% от българите не могат да си позволят почивка.

"66 милиона лева носят чуждите студенти по медицина като почти половината дипломирани у нас идват от други държави", отбелязва вестник Труд. Изданието се позовава на данни за периода 2015-а и 2016-а година, посочени от министъра на образованието Меглена Кунева. От информацията става ясно още, че Медицинският университет в София е най-привлекателен за бъдещите лекари от чужбина.

"Фейсбук" влиза в учебниците", съобщава вестник Монитор. "Социалните мрежи и личната неприкосновеност са част от темите, които ще изучават децата по информационни технологии. Това предвижда проект за нова учебна програма, която е качена за обществено обсъждане. Според документа децата ще учат как да зачитат правото на лична неприкосновеност в интернет, както и да описват действията, които да предприемат при нейното нарушаване".

"Една пета от общините не могат да се грижат за децата с увреждание". Това пише вестник Дума като се позовава на данни от тазгодишно изследване на Центъра за приобщаващо образование. Според общинските администрации, някои от основните проблеми за осигуряване на добра среда за обучение и развитие на децата с увреждания са липсата на специализиран транспорт и психолози.

На първата си страница вестник Стандарт съобщава за черна борса за билети преди боксовия двубой на Кубрат Пулев с опонента му Самюел Питър тази вечер в София. Според изданието 3 литра ракия са достатъчни, за да се получи билет за боя между Кубрат и Питър. Изданието допълва, че залогът на тазвечершната среща е интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация. При победа на Пулев той ще получи правото отново да бъде претендент за световната титла, за която беше детрониран от Владимир Кличко преди 2 години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна