Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Движението на софийското метро беше възстановено

| обновено на 05.12.16 в 23:18
Снимка: БГНЕС

Малко след 23 ч. движението на столичното метро беше възстановено, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

По-рано авария в час пик затвори движението на метрото в отсечката "Сердика" – "Младост 1" в посока "Младост", както и в обратна посока – от Стадион "Васил Левски" до "Сердика". 

Влакът, който имаше технически проблем, беше изведен от тунела и беше извършен оглед на контактната мрежа, съобщиха от Столичната община. Бяха пуснати и автобуси по линията на метрото в този участък, тъй като беше установено, че отстраняването на аварията ще отнеме повече време. 

Информацията потвърди и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която уточни в своя профил в социалната мрежа Фейсбук, че автобуси ще се движат от метростанция "Сердика" до метростанция "Младост" 1 до полунощ.   

Маршрутът е: бул. "Ал. Стамболийски" – бул. "Христо Ботев" - бул. "Т. Александров" – бул. "Цар Освободител" – бул. Ев. и Хр. Георгиеви" – бул. "Драган Цанков" – бул. "Марко Семов" – бул. "Андрей Сахаров" и обратно, допълни Фандъкова, която в съобщението обяснява, че аварията в метрото е наложила спиране на електричеството между станциите.

Екипи на "Метрополитен" са установили, че е счупена контактна релса, която евентуално е причинила волтова дъга. Тя била забелязана от ватмана на влака, който и е помолил пътниците да слязат на метростанция Софийски университет "Св. Климент Охридски".

По информация на пресцентъра на Столична община пътници не са засядали между спирките на метрото. Аварията в метрото предизвика и проблем в надземния градски транспорт заради натоварения пътникопоток.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна