Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключило е източването на газ от всички цистерни в Хитрино

| обновено на 14.12.16 в 18:30
Снимка: БГНЕС

Приключило е източването на газ от всички цистерни в Хитрино и те вече са готови да бъдат извозени. Това съобщиха министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов


Около 17.00 часа е приключило източването на газ от необезопасените цистерни, съобщи на брифинг главният секретар на вътрешното ведомство Георги Костов, като уточни, че най-опасната цистерна, от която изтичаше газ, вече е тампонирана, което позволява започване на транспортна операция. Изградени са две площадки за тежката техника, която ще извършва товаренето. Естеството на работата налага дейностите да се извършват само в светлата част на денонощието. Поради това утре сутрин ще започне извозването на първите две цистерни. 

Георги Костов отбеляза, че хората ще се върнат по домовете си едва след като всички цистерни бъдат изведени извън територията на село Хитрино. Докато това се случи, жителите на селото ще бъдат допускани до имотите си, когато не текат манипулации по цистерните. 

Георги Костов не определи времеви интервал за транспортирането на цистерните. Той заяви, че операцията ще завърши във възможно най-кратък, но разумен срок, така че да не се застрашава сигурността на хората, работещи в района на местопроизшествието.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна