Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мая Манолова внесе проекторешение в СОС за отпадане на юрисконсултските хонорари на "Топлофикация"

Мая Манолова на протеста под наслов „За законност в съда. Прилагане на регламента за защита на потребителите”, проведен през септември
Снимка: БГНЕС

Омбудсманът Мая Манолова внесе проекторешение в Столичния общински съвет за преустановяване практиката на "Топлофикация София" да претендира юрисконсултски възнаграждения по съдебни и изпълнителни дела срещу свои клиенти - длъжници. Това съобщиха от институцията на омбудсмана.

Претендираните юрисконсултски възнаграждения са в размер общо на 950 лева, без значение от размера на задължението, като има случаи, в които това са суми до 10 лв. В същото време заплатите на юрисконсултите са включени в цената на топлинната енергия, за която плащат столичани, отбелязват от институцията. Приходите на топлофикационното дружество от хонорарите на юрисконсултите за 2015 година са около 15 милиона лева.

Мая Манолова е обжалвала пред Административния съд в София-град отказа на изпълнителния директор на "Топлофикация София" да предостави информация, отнасяща се до дейността на дружеството по събиране на вземанията си по съдебен ред.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна