Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Атанас Атанасов: Прекратяването на договора от "Музикаутор" не е коректно

Снимка: БГНЕС

Еднократното прекратяване на договора от страна на "Музикаутор" към БНР не е коректно. Това е най-лесният начин да подложиш отсрещната страна на рекет. Това заяви пред Радио Пловдив проф. Атанас Атанасов, член на Обществения съвет на БНР.

Иначе уважавам моите колеги музиканти.

Според него в създалата се ситуация СЕМ и Министерството на културата отново действат бавно.

Трябваше много по-бързо да се намесят. Не е необходимо някой да ги подсеща, тъй като имаха много пропуски последните години.

По повод представителността на "Музикаутор" – има редица неуредени документи. Вероятността една организация да има претенции да представлява определена група хора е доста съмнителна, посочи проф. Атанасов.

Субсидиите за музикантите напомня субсидията за театъра – който има повече публика, повече получава. Но аз не одобрявам онази музика, която върви по станции като „Вес...на“, а събира максимална аудитория.

Проф. Атанасов е скептичен по отношение на разрешаването на проблема между БНР и "Музикаутор". Според него той ще се влачи със седмици. Институциите вероятно ще отпуснат някакви средства и за тази година проблемът ще бъде решен, но за следващата не се знае, посочи пред Радио Пловдив проф. Атанасов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна