Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия не е събирала компромати за новоизбрания президент на САЩ

Кремъл не разполага с компрометиращи материали за избрания за президент на САЩ Доналд Тръмп или за Хилари Клинтън, която беше негов опонент от Демократическата партия.

Това заяви говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков, в конферентен разговор с журналисти. Според Песков това са абсолютни безсмислици и измама, която е била създадена, за да навреди допълнително на предстоящия процес на възстановяване на руско-американските отношения.

Според Песков, Кремъл не се занимава със събирането на компромати. Той нарече информацията булевардно четиво. Качеството на откритата част на миналия доклад, който бе свързан с атаките на руските хакери срещу САЩ, и това, което сега виждаме, е напълно съпоставимо. Качеството на този „документ“, говори сам за себе си, коментира още говорителят на Кремъл и допълни, че на подобни публикации трябва да се реагира, както се изрази с определена доза хумор.

В познатият си остър тон и официалният представител на руското външно ведомство, Мария Захарова, коментирайки последните действия на администрацията на президента на САЩ Барак Обама, заяви че са им останали само 9 дни за да разрушат света. 

Междувременно, по време на своята първа пресконференция след избирането му за президент, Доналд Тръмп благодари на американските медии, които не са публикували непроверена информация, че Русия е събирала компромати за него и чрез тях се е опитвала да му оказва влияние.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна