Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се компания да пусне голям обем акции на Българската фондова борса

До края на месеца се очаква голям обем акции да бъдат пуснати на фондовата борса от компания, която досега не е участвала в капиталовия пазар. Това стана ясно при връчването на годишните награди на Българската фондова борса. До средата на годината се очаква да започне и вторичното предлагане на държавни облигации на българския капиталов пазар.

Над 416 млн. лева е оборотът на фондовата борса за миналата година, отчете един от директорите й на борсата Васил Големански. Тази година предстоят няколко стъпки за раздвижване на търговията:

Важен проект, по който работим е свързан със стимулите за развитие на малкия и средния бизнес, и с изграждането на платформа, върху която да бъдат срещани техните интереси.

Миналата година само една компания пусна свои акции на борсата или т.нар. IPO. Депутатът Делян Добрев:

Пожелавам да има поне четири. Мисля, че за две има доста голяма увереност, че ще се случат. Дано да имаме повече, защото това отново ще повиши качеството на капиталовия пазар в България.

Добрев прогнозира изпълнение на поне от 10 от поставените цели в инвестициноната стратегия, одобрена в края на миналата година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна