Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България на крачка от медалите в смесената щафета на европейското първенство по биатлон

България остана на крачка от медалите в смесена щафета на европейското първенство по биатлон в Полша. Квартетът ни в състав Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев нямаше ден в стрелбата, използва 11 допълнителни патрона и се нареди на 4-то място.

Европейски шампион е състава на Русия, като  Ирина Старих, Светлана Слепцова, Алексей Волков и Александър Логинов използваха  6 допълнителни патрона. С тази титла Алексей Волков се превърна в най-успешния спортист от европейските първенства, след 7 златни медала в този тип шампионати.

Руснаците са първи и в крайното неофициално отборно класиране, след като  големите отбори в този спорт дадоха шанс на млади състезатели и резерви.

След много силен финален спринт Норвегия се пребори за сребърните отличия в смесената щафета, а трети останаха представителите на Украйна.

България спечели три медала в шампионата на Стария континент, като Владимир Илиев стигна до титлата в спринта на 10 километра, а Красимир Анев спечели бронз. Анев изавоюва и сребърен медал в индивидуалното бягане на 20 километра.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени