Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Общо 20 са тунелите, които пътните експерти оцениха като опасни с различна степен на риск за преминаващите. Те обаче няма да бъдат бързо ремонтирани, а само освежени, като се махнат ледени висулки и се сменят крушките им. Това, пише вестник Сега, стана ясно от доклада след проверката на всички 34 съоръжения и анализа на риска, разпореден от премиера Огнян Герджиков.

До 30 лева ще приспадне парното от сметките на 104 хиляди столичани, които близо пет дни останаха на студено и без топла вода заради голямата авария, съобщава Стандарт. Обезщетенията ще зависят от броя дни със студени радиатори и ще бъдат записани под линия във февруарските фактури, които ще дойдат в средата на март. Това струва на „Топлофикация“ над 2 милиона лева, допълва Стандарт.

„Топлофикация София“ няма да плати обезщетение за първите 48 часа на столичани, които мръзнаха цяла седмица заради поредицата от аварии, твърди вестник Монитор. Аргументът на дружеството е, че според общите условия неустойка към клиентите се дължи чак след като изтекат въпросните два дни. Парите ще се приспадат от третия ден. Така вместо за всичките пет дни студ, засегнатите ще получат обезщетение само за три. Сумата ще е различна за всеки клиент в зависимост от прогнозното използвано количество топлоенергия, обяснява Монитор.

Един от биячите, които преди година пребиха шофьор и съпругата му на околовръстното шосе в София след скандал за предимство, е изчезнал от България още през август миналата година, съобщава 24 Часа. Делото за побоя е отлагано четири пъти, поради неявяване на Георги Близнаков. Той изчезва от страната три дни преди прокуратурата да внесе обвинителен акт срещу него и другите двама охранители. По информация на адвоката му Близнаков се намира в Украйна. 24 Часа твърди още, че той е бил осъден на две години затвор, но не заради хулиганството, а затова, че е бил на пробация заради неплащане на издръжка на децата си след развода, но не се е явявал на срещите с пробационния служител.

Държавните органи са тотално неспособни да се справят с децата бежанци без придружител, като им осигурят подходящата среда, изисквана по закон, пише вестник Сега. В момента 425 деца без придружители са настанени в центровете на агенцията за бежанците. Едва 17 самотни деца са били настанени в защитена среда през 2016 година, съобщи Агенцията за социално подпомагане.

Общо 22 формации ще участват на предсрочните парламентарни избори на 26 март, пише Труд. Данните бяха обявени на брифинг от Централната избирателна комисия. Партиите са 13, а коалициите - 9. Листите ще бъдат обявени до вторник, а заявления за гласуване извън страната се подават до 28 февруари, информира Труд.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна