Номинират Сидеров за водач на листата на "Обединени патриоти" в 25-и район, той все още обмисля

БТА

Лидерът на партия "Атака" Волен Сидеров ще води листата на коалиция "Обединени патриоти" в 25-и избирателен район в София. Валери Симеонов ще е водачът в Бургас и в 23-и район в столицата, а Красимир Каракачанов - в Плевен. "Обединени патриоти" представиха част от водачите на листи за парламентарните избори. Председателят на "Атака" Волен Сидеров обаче заяви, че все още обмисля дали да се яви на изборите:

Действително не бях много сигурен дали въобще да се кандидатирам и все още не съм решил окончателно. Ще бъде много сериозно предизвикателство. И Бойко Борисов, и Корнелия Нинова, и Светльо Витков са хора със силни позиции, всеки със свой принос и присъствие в политиката.
Патриотите се борят за първа или втора политическа сила на парламентарния вот. Валери Симеонов уточни, че червената линия, която няма да прекрачат за следизборна коалиция, са партиите ДОСТ и ДПС. С останалите българските партии не са изключени разговори.

Още от категорията

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева се срещна със сръбския президент Александър Вучич

Възможностите за развитие на сътрудничеството в областта на икономиката, туризма и инфраструктурата бяха основни теми на срещата на председателя на НС Цвета Караянчева със сръбския президент Александър Вучич, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.      Караянчева е информирала госта, че през септември страната ни ще бъде домакин на..

публикувано на 23.02.18 в 18:25
Теменужка Петкова

Премиерът лично е поискал оставката на министъра на енергетиката и ще я приеме

Енергийният министър  Теменужка Петкова  обяви, че подава оставка, за да няма съмнения при сделката за продажба на активите на чешкото дружество ЧЕЗ в България. В четвъртък чешката компания взе решение да продаде бизнеса си у нас на "Инерком България".  Премиерът  Бойко Борисов  от своя страна заяви, че лично е помолил министъра на..

обновено на 23.02.18 в 18:14

Владислав Горанов: Актуализация на бюджета на НЗОК не е необходима

Актуализация на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса не е необходима. Това е мнението на финансовия министър Владислав Горанов . В писмо до касата, министърът настоява да бъдат уточнени всички сметки и принципите за водене на отчетност:  Защото, ако приемем, че Надзорният съвет, управителят Плочев, Ананиев и двете съсловни организации са..

публикувано на 23.02.18 в 18:00
За писмото до Путин от Меркел и Макрон бе съобщено, докато двамата европейски лидери бяха в Брюксел за донорска конференция за Сахел.

Меркел и Макрон зоват Путин за примирие в Източна Гута

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон призоваха за незабавно примирие в Източна Гута край Дамаск за доставки на хуманитарна помощ и извършване на евакуация от бунтовническия анклав, където над 400 цивилни бяха убити през последните дни, предаде АФП. В писмо до руския президент Владимир Путин двамата искат..

публикувано на 23.02.18 в 17:51

По-изгодно за България е да се увеличат вноските в бюджета на ЕС, смята премиерът

В Брюксел премиерът  Бойко Борисов  заяви, че за България е по-изгодно вноската в бюджета на ЕС да се вдигне:  По-изгодното за България е да се увеличи вноската в бюджета, защото ние сме от тези, които нетно получаваме повече. Но, разбира се, в тази сфера – кохезията – много ще се говори.  По казуса за членството на България в шенгенското..

публикувано на 23.02.18 в 17:33

Ат. Темелков: Само около 1/4 от администрациите са в системата за електронен оборот на документи

До началото на ноември администрациите трябва да започнат да обменят документи само по електронен път. Досега обаче по-малко от една четвърт от тях са се включили в системата за електронен оборот на документи. Това съобщи председателят на Държавната агенция "Електронно управление"  Атанас Темелков . Той уточни, че 414 администрации от общо 568 не..

публикувано на 23.02.18 в 17:01

По искане на БСП парламентът ще обсъжда държавната политика в сектор "Ядрена енергетика"

Парламентарната група на "БСП за България" внесе искане за детайлни разисквания за политиката на държавата в областта на ядрената енергетика. Левицата е събрала необходимия брой подписи, с което искането им става задължително.  Обсъждането на темата ще бъде по време на следващия редовен парламентарен контрол.

публикувано на 23.02.18 в 16:56