Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арсен Венгер: Ще бъда щастлив да съм мениджър и през следващия сезон

Арсен Венгер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Два дни след поражението с 1:5 от "Байерн" (Мюнхен) в осминафиналите на Шампионската футболна лига Арсен Венгер заяви, че ще бъде щастлив, ако може да работи като мениджър и през следващия сезон. Договорът на французина, който е мениджър на "Арсенал" от 20 години, изтича в края на сезона, а към момента ръководството на клуба не е дало индикации, че ще го продължи.

Ще реша бъдещето си през март или април, но все още не знам кога точно. Говорил съм с борда на директорите и знам техните идеи за бъдещето, но предпочитам да не говоря за това. Важен в момента е клубът, не моето бъдеще. Без значение какво се случи, аз ще водя отбор през следващия сезон, но не знам дали тук, или на друго място. Това е сигурно, обясни Венгер, който за пръв път намекна за евентуално напускане на клуба от Северен Лондон.

Трябва да се фокусираме върху истинските проблеми и начина, по който играем футбол, а не върху бъдещето ми. Дори и да си тръгна, "Арсенал" пак ще има върхове и спадове във формата си. Най-важното за клуба обаче е сега да вземе правилното решение, допълни Венгер, чийто тим не е печелил титлата в Англия от 2004 година.

В понеделник "Арсенал" гостува на петодивизионния "Сътън" в мач от петия кръг за купата на Англия. Под въпрос за мача е централният защитник Лоран Кошчелни, който получи травма в срещата с "Байерн" в сряда.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна