Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томислав Николич няма да се кандидатира за втори мандат

Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия Томислав Николич се отказва от намерението си да се кандидатира за втори мандат, въпреки настояването на сдътрудниците му да отиде докрай в битката с премиера Александър Вучич, чиято кандидатура за президент беше издигната от управляващата Сръбска прогресивна партия, съобщава вестник "Блиц".

До смекчаване на войнствената позиция на Николич се стигнало още в петък вечерта. Източникът на вестника не пожелал да уточни конкретно защо, освен че в неделя отделни представители на сръбското правителство са водили разговори с руски политици.

Тази вечер двамата излязоха със съвместно съобщение "за политическата ситуация и състоянието на сигурността в страната и региона". Президентските избори се споменават само в две изречения в края на съобщението. В тези две изречения са използвани фрази, които вече бяха използвани от източниците на сръбския вестник от кабинета на Вучич, описвайки посланието на Вучич към Николич - че ще продължат да сътрудничат тясно, но в някой друг "филм", пише "Блиц".
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени