Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцеслав Стефанов: Българският футбол е на изкуствено дишане

Венцеслав Стефанов
Снимка: БГНЕС

Истинското дередже на българския футбол е изкуствено дишане, заяви собственикът на "Славия" Венцеслав Стефанов. Той даде за пример положението в Горна Оряховица, в "Ботев" Пловдив, в "Левски". Според обаче прогресът на "Лудогорец", който е над нивото на останалите отбори в България, по-никакъв начин няма да се отрази благотворно на цялостния български футбол. Венцеслав Стефанов добави, че е имал доста дискусии със собственика на "Лудогорец" Кирил Домусчиев по време на заседанието на изпълнителния комитет, който обаче отказва да приеме мнение за управление, различно от неговото.
Пътят, по който върви "Лудогорец", няма да доведе до добро за българския футбол. Ако мислим, че "Лудогорец" ще донесе добро, все едно да вярваме в задгробния живот. Аз не вярвам в него. Имам чувството, че в "Лудогорец" един чужденец взима пари колкото целия наш отбор. Говоря на месец. Това не значи, че ще доведе до добро за нашия футбол. Мога да седна да говоря само с Гриша Ганчев. Човекът 20 години вади пари от джоба си, в каквото и да го обвиняват. Батков, Томето Лафчис също знаят за какво става въпрос, добави Стефанов.

 Президентът на "Славия" увери, че в тима ще  продължават да бъдат налагани собствени юноши. Венцеслав Стефанов призна, че "Славия" заслужено е загубила с 0:2 от "Лудогорец" в първия мач от пролетния дял на шампионата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна