Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисар Биенковска: България е на второ място по усвояване на европейски средства за малките и средните предприятия

Снимка: БГНЕС


България е на второ място по усвояване на европейски средства за малките и средните предприятия. Това обяви в София еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството Елжбета Биенковска. Тя беше гост на Европейски форум, посветен на предприемачеството и икономическия растеж.
В обръщението си към участниците във форума еврокомисарят засегна редица проблеми на малките и средните предприятия, като и подчерта, че това не са единствено проблемите на малкия бизнес в България, но и в Европа – например това, че новите компании трудно успяват да се задържат и да оцелеят на пазара и да отговорят на високите регулативни бариери, които също са проблем на вниманието на Европейската комисия. 
Еврокомисията е разработила цялостен пакет от мерки за решаването на проблемите, възпрепятстващи старта на компаниите, но само правителствата не могат да помогнат, а с усилията за икономически растеж и нови работни места трябва да се ангажират и предприемачите. 
Еврокомисар Елжбета Биенковска поздрави България като единствената държава, където се организира местен хъб в помощ на малките и средните предприятия.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна