Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Божидар Темелков с голямата награда в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов“

Снимка: lap.bg

Божидар Темелков спечели голямата награда в категория „Спорт“ на фондация „Енчо Керязов“ за 2017 година.

За мен е чест да получа тази награда в пълната зала. Благодаря на фондация „Енчо Керязов”, че отличава младите таланти на България във всички области. Пожелавам на всички успех през новата година и да са здрави, заяви Божидар Темелков при получаването на наградата.

Световният шампион по самбо при подрастващите изпревари колегите си в бокса Иван Атанасов и в шахмата Момчил Петков.

Наградите в категория „Спорт“ бяха връчени от легендата в спортната ни гимнастика Йордан Йовчев, а двукратната ни олимпийска шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева допълнително отличи победителя Божидар Темелков.

Още двама спортисти – Панайот Димитров (борба) и Християн Стоянов (лека атлетика) получиха награди по време на церемонията „Нощ на звездите“. Те бяха отличени в допълнителната категория за деца в неравностойно положение.

Благодаря на Енчо Керязов за възможността да сме тук, на това страхотно събитие и да видим какво прави той всъщност и какъв голям човек е. Обещавам на всички вас, че след време всички ние, наградените, ще бъдем като него и ще отличаваме следващите деца таланти, заяви Християн Стоянов, който е световен шампион за младежи на 800 м и 1500 м и 7-ми на параолимпийските игри в Рио де Жанейро на дългата дистанция.

Призовете на призьорите в допълнителната категория бяха връчени от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова.

В категория „Образование“  №1 стана ученикът от 10 клас на математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ във Варна Александър Кръстев, а в категория „ Изкуство“ с първа награда  си тръгна седмокласникът от ПМГ „Никола Обрешков” в Казанлък Виктор Владков.

В чест на талантливите деца на България и тази година в „Арена Армеец“ се състоя един от най-грандиозните спектакли. Организаторите от фондацията, носещо името на един от най-големите ни циркови артисти  бяха поканили шестима призьори от фестивала на цирковото изкуство в Монте Карло - клоунът Хуш Ма Хуш, трупа „Канакови“, звездите на руската акробатика Даша и Вадим, които танцуваха във въздуха по време на изпълнение на Руслан Мъйнов, както и  художничката с пясък Кели Уеска.

Четирима от най-известните FMX мотористи в света: Артуро Пузло  –  Полша, Фредди Пeтерс  –  Германия, Заг Пауло  –  САЩ и Тобиас Финк – Германия, направиха забележителна атракция, като прелитаха със своите мотори над главите на 60 човека оркестър и над певицата Люси Дяковска. Христо Гърбов, Ненчо Илчев и най-силния мъж на Америка Димитър Саватинов също бяха част от звездите, които се включиха в шоуто. Водещи бяха Мария Игнатова и Ненчо Балабанов.

Кулминацията в програмата беше номера изпълнен от самият патрон на "Нощ на звездите" Енчо Керязов. Единственият българин носител на наградата "Сребърен клоун" от цирковия фестивал в Монте Карло за индивидуален номер заслужи бурните аплодистменти на публиката и  изправи за втора година зрителите в   "Арена Армеец" на крака.

Тази година церемонията по награждаването премина под патронажа на кмета на столицата - Йорданка Фандъкова.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна