Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Беломъжев, специално за БНР: Световната титла е детската ми мечта

Снимка: http://www.wsoc2017.ru

За световната титла мечтая още от дете. От първия път, когато съм се качил на ски. Всеки един спортист мечтае да стигне до най-високото стъпало. В моя спорт, най-високото стъпало е световното първенство. Винаги съм се стремял към тази титла, това заяви специално за БНР от Красноярск (Русия) Станимир Беломъжев, след като спечели  титлата в средната дистанция  на световното първенство по ски –ориентиране.

Радвам се, че успях да спечеля, точно тук в Русия, и то в един от най-техничните райони. Успях да спечеля на най-добре организираното в историята на ски - ориентирането световно първенство и то точно в средната дистанция. Тя е много технична, защото е бърза, а в същото време е и много динамична. Много съм щастлив, допълни Беломъжев.

По програма утре е дългата дистанция – масов старт, а в неделя е щафетата.

Станимир Беломъжев  има 11 отличия от големи първенства  - четири от световни и седем от европейски шампионати. Той е носител на Световната купа по ски - ориентиране за 2015 година, носител на три златни медала от зимната универсиада през 2016 година, двукратен сребърен медалист от завършилите преди дни трети световни военни игри в Сочи, както и двукратен световен шампион за младежи от 2008 година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна