Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦИК даде разрешение за привличане като обвиняем на кандидата за народен представител д-р Валентин Павлов

Централната избирателна комисия уважи искането на главния прокурор и даде разрешение за привличане на кандидата за народен представител д-р Валентин Павлов като обвиняем за причиняване на смърт на 14-годишно дете след стоматологична интервенция. 


Решението на Комисията е постъпило в прокуратурата днес и по разпореждане на Сотир Цараров е изпратено в Софийската градска прокуратура за продължаване на действията по разследването.

Прокуратурата работи по случая от миналия септември, въпреки че детето умира след операция на киста в долната челюст в семейната клиника на Павлов на 14 юни. Вчера от прокуратурата признаха, че въпреки че то е починало в "Пирогов", дежурният следовател не е подал сигнал, каквато е практиката. 

До фаталния изход се стига заради решението на Валентин Павлов да постави детето под пълна упойка. Медикаментът обаче провокира неизвестно дори и на родителите му генетично заболяване. В частната клиника се оказва, че няма необходимия за спешна реакция антидот. Това плюс късното му отвеждане в "Пирогов", според съдебните експерти, е довело до смъртта на момчето. Валентин Павлов обаче твърди, че няма забавяне, а пък антидотът не бил разрешен за използване в доболничната помощ, а само в болници като "Пирогов". Кой е прав, ще се стане ясно в съдебната зала.

По случая вече са обвинени съпругата на Валентин Павлов и анестезиолог от стоматологичната клиника.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени