Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катрин Тасева: Оставяме щастието в Украйна и гледаме напред

Бранимира Маркова: Състезателките в момента нямат право на грешки

Снимка: БФХГ

Много съм щастлива за този медал. Мисля, че е абсолютно заслужен, точно за това съчетание. За първо състезание съм много доволна като цяло от представянето си. Съдиите харесаха композициите, това беше много важно. Всяко чудо за три дни. Оставяме щастието си в Украйна и гледаме напред към следващите състезания, това заяви Катрин Тасева, която спечели златен медал във финала на топка в турнира по художествена гимнастика от веригата Гран При в Киев.

Националният ни отбор днес се прибра от Украйна, където спечели три отличия. Освен златото на Катрин Тасева сребърен медал във финала с пет чифта бухалки извоюва ансамбъл - девойки, а до бронза в многобоя в тази възрастова група стигна Вероника Любчова.

Истина е, че тя игра топката най-добре. Много се радвам, че втория ден също успя да изиграе. Това доказва, че е един много добър състезател. Гимнастичките в момента нямат право на грешки. Правилникът все още е сложен и за съдиите. В момента гимнастичките играят много сложна гимнастика. Виждам тенденции да се правят все повече груби грешки с уред. Една гимнастичка, която се бори за призови места, не може да си позволи лесна гимнастика, сподели личната треньорка на Катрин Тасева и главен мениджър на националните отбори Бранимира Маркова.

Видях един много класен отбор на терена, който заяви себе си със зряла игра. Видях, че трябва да сме по-прецизни при изхвърлянията за да не допускаме грешки, допълни Мария Кънчева, старши треньор на ансамбъл – девойки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна