Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според британски институт законите за Брекзит ще отнемат почти цялото време на парламента

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брекзит ще затрудни работата на парламента, тъй като ще е необходимо приемането на много нови закони, като ще остане твърде малко време за законодателство извън излизането от ЕС, твърди институт, който се занимава с подобряване на ефективността на управлението. 
Институтът за управление обяви, че парламентът ще трябва да изкове около 15 нови закона при реализацията на Брекзит, за да се гарантира работата в нови сфери, като митниците и миграцията. Това, според института, може да се окаже непосилен товар за парламента и правителствените отдели. 
Експертите предупреждават, че поведението на Шотландската национална партия също може да затормози приемането на законите за Брекзит. Липсата на яснота за ролята на самоуправляващите се части на Обединеното кралство в процеса на Брекзит също може да се окаже проблем, изтъкват експертите. 
В доклада на института се изтъква, че в своята традиционна годишна реч кралицата обявява само около 20 нови закона и при положение, че само за Брекзит ще са необходими около 15 законодателни акта, то няма да остане много време за законодателство, свързано с неща извън процедурата по напускане на ЕС.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна