Румен Радев се срещна с директорите на спецслужбите

| обновено на 20.03.17 в 20:10
БГНЕС

Президентът Румен Радев разговаря около час с министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на Държавна агенция "Разузнаване" Драгомир Димитров и с председателя на ДАНС Димитър Георгиев. На срещата е било обсъдено гарантирането на честността на изборния процес на 26 март.

Поредно работно съвещание с участието на главния прокурор и ръководителите на службите за сигурност. Така от прессекретариата на президента Румен Радев лаконично съобщиха за срещата при държавния глава, посветена на предсрочните парламентарни избори и на сигурността на страната. Нито един от участниците в съвещанието не пожела да съобщи подробности.

print Отпечатай
Още от категорията

Цв. Цветанов: Никога по никакъв повод не съм споменавал държава, която да е била корумпирана

Председателят на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази увереност с декларация от парламентарната трибуна, че президентът Румен Радев  ще се извини заради това, че във вторник депутати не са били допуснати на среща на държавния глава с кмета на Свищов Генчо Генчев , където имаше чествания по повод 140-годишнината от освобождението му от турско..

публикувано на 28.06.17 в 10:07

БАБХ: Има разминаване в качеството на храните у нас с тези в Западна Европа

Агенцията по безопасност на храните (БАБХ) е установила разлика в качеството и съдържанието на едни и същи стоки, предлагани у нас и в други европейски държави. Съмнението, че големи световни производители предлагат продукти с едни и същи опаковки, но с различно качество на пазара в Западна и Източна Европа, се потвърждава от получените данни, съобщава..

обновено на 28.06.17 в 09:51

Българският президент е на официално двудневно посещение в Румъния

Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Румънияна 28 и 29 юни. След Гърция това е втората страна от региона, която държавният глава посещава след встъпването си в длъжност. В Букурещ държавният глава ще има среща "на четири очи" с румънския си колега Клаус Йоханис , след което ще се състоят пленарните разговори между официалните..

обновено на 28.06.17 в 08:25

НДК минава под ръководството на Министерството на културата

Министерството на културата ще упражнява правата на държавата в Националния дворец на културата – основната сграда за европредседателството, което страната ни поема догодина. В момента дружеството е под шапката на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Промяната, която ще стане на днешното заседание на правителството по..

обновено на 28.06.17 в 08:16
Николас Мадуро

Николас Мадуро: Върховният съд в Каракас беше нападнат от хеликоптер

Венецуелския президент Николас Мадуро съобщи, че сградата на Върховния съд в Каракас е била нападната от хеликоптер. Най-малко една граната е била хвърлена по сградата, но не е експлодирала, уточняват от Ройтерс. Нападението беше извършено в момент, когато 54-годишният президент говореше на живо по държавната телевизия, съобщава АП. Освен това..

публикувано на 28.06.17 в 07:30

Републиканците в американския Конгрес отложиха гласуването на здравната реформа

Републиканците в американския Конгрес отложиха гласуването на здравната реформа, която е едно от ключовите предизборни обещания на президента Доналд Тръмп . До мярката се стига, след като независимата бюджетна комисия в Конгреса посочи, че ако законопроектът бъде приет, десетки милиони американци биха загубили здравните услуги. В същото време..

публикувано на 28.06.17 в 07:12

Депутатите гласуват окончателно увеличаването на минималния размер на пенсията

Народното събрание ще гласува окончателно увеличаването на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст от първи юли на 180 лева и от първи октомври на 200 лева. Това ще стане с промените на второ четене на законопроекта на Министерски съвет за бюджета на държавното обществено осигуряване. 280 милиона лева допълнително заделя..

публикувано на 28.06.17 в 07:10