Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Льов: Подолски е сред най-великите

Йоахим Льов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по футбол на Германия Йоахим Льов обсипа с хвалебствия нападателя на "Галатасарай" Лукас Подолски, който ще изиграе последния си мач за Бундестима и то с капитанската лента в контролата срещу Англия в Дортмунд. Мачът на „Сигнал Идуна Парк” е утре от 21:45 часа българско време и ще бъде под №130 за Подолски с екипа на световните шампиони, а до момента той е четвърти във вечната голмайсторска листа на тима с 48 попадения. В своята кариера той е играл още за "Кьолн", "Байерн", "Арсенал" и "Интер".

Той е уникален и никой няма да може да го замени. За мен утрешният мач ще бъде един красив момент, но в същото време и малко тъжен, защото се разделяме с един от най-великите играчи, играли някога за Германия. Заедно с Лукас изминахме дълъг път, сподели Йоахим Льов за 31-годишния футболист, с който работят заедно от 2004 година в тима, Тогава Льов все още бе помощник на Юрген Клинсман.

Преодолели сме много препятствия заедно, бяхме на много турнири, имахме много разочарования, но и най-голямата радост, когато през 2014 година взехме световната титла в Бразилия. Мисля, че утре ще се получи един празник. Мач като Германия срещу Англия винаги създава такава атмосфера, допълни селекционерът на Бундестима.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна