Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелило Грами продуцентско дуо със свой дебют в класациите

Stargate
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След като повече от десетилетие създаваха хитове за добре познати имена на световната поп сцена, композиторите и продуценти Stargate пуснаха първата си творба в ролята на артист-изпълнители. Норвежците Erik Hermansen и Mikkel Eriksen са едни от предпочитаните продуценти. Те са работили за Beyoncé – ”Irreplaceable”, Rihanna - “Diamonds”, Katy Perry - “Firework” и последния албум на Coldplay - "A Head Full of Dreams". Носители са на две Грами награди. Дебютът им като водещ артист е парчето “Waterfall” с участието на P!nk и Sia.

Всъщност първата творческа колаборация между Stargate и Sia е песента “Diamonds”, която написват заедно за Rihanna. За проекта “Waterfall”, Sia кани P!nk да се присъедини към екипа и четиримата създават един денсхол сингъл, написан със помощта на популярния Diplo. “Waterfall” тази седмица прави дебюта си в класацията на 40-те най-излъчвани песни на Острова и е много близо до ТОП 40 в Америка. Тракът е едно от предложенията в тазседмичния плейлист на Music Point.

В предаването за хитовете на Америка и Великобритания очаквайте още новото на Zara Larsson, Martin Jensen и Linkin Park. Ще ви кажем кои са трите най-излъчвани песни на Америка и на Великобритания, както и кой е трансатлантическия хит на седмицата.

Ще ви пуснем и три от заглавията от разбиващия рекорди нов албум на Ed Sheeran “Divide”.

Слушайте Music Point по Радио София в петък от 20.00 часа и в събота от 13.00 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна