Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Британски ъндърграунд майстор на електронна музика се цели в поп чартовете

Снимка: личен профил

Mura Masa е познато име на любителите на дийп хаус и алтернативен чилаут. С Miss You 20-годишният британец е гостувал в специализираните чилаут издания на Music Point. Сега той изглежда е твърдо решен да се включи в основното течение без да губи чара на ъндъргаунд звученето си. Новото му предложение е с участието на популярната Charlie XCX. 1 Night включва зарибяващи тропикъл мотиви и запазва характерния за Masa микс от хип-хоп и електроника.

Видеото към парчето, както повечето клипове на артиста, е режисирано от талантливия Yoni Lappin. Неговата запазена марка са красиви интимни сцени и видео портрети с лондонска стрийтстайл мода, от които лъха романтика. И тук режисьорът с око на фотограф представя пленяващи неподправени истории.
Като фенове на Mura Masa стискаме палци този път проектът му да влезе в поп класациите и повече хора да научат за него.
Кои други артисти пробиват както на Острова, така и в Щатите можете да научите в новия брой на Music Point. Тази седмица в плейлиста сме ви приготвили песен от саундтрака на поредната част от сагата Бързи и Яростни, свежи участия от Zayn, Machine Gun Kelly с Hailee Steinfeld, Chance the Rapper и Clean Bandit. По традиция ще ви представим акцентите от еърплей класациите и ще ви кажем кой е трансатлантическият хит на седмица.
Music Point e в ефира на Радио София в петък от 20 часа и събота от 13.00.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна