Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бранимира Маркова: Невяна и Катрин са много силни заедно

Снимка: БФХГ

Смятам, че Невяна и Катрин са много силни заедно. За тях това състезание беше много полезно, това заяви Бранимира Маркова, главен мениджър на националния отбор по художествена гимнастика – индивидуално жени и личен треньор на Невяна Владинова и Катрин Тасева, при завръщането си от турнира Гран При в Марбея. В Испания Владинова спечели четири медала – три сребърни (с лента, бухалки и с топка) и един бронзов за изпълнението с обръч. В многобоя Невяна остана на крачка от отличието, след като завърши 4-та, а Катрин е 6-а.

Много отдавна не сме имали две гимнастички в Гран При турнир. Затова съм много доволна и от двете момичета. Започнаха малко неубедително с първите уреди, но след това преодоляха напрежението и завършиха отлично надпреварата, коментира още Маркова. 

Това, че скочих над 19 точки, за мен е много важно. Радвам се, че стана на бухалки, защото съчетанието ми е много сложно. Явно когато го изиграя без грешка, това се оценява. Мисля, че в другите съчетания има още какво да се направи, за да стигнат и те тази оценка. Няма как да не съм доволна и щастлива, заяви Невяна Владинова.

Това състезание беше много емоционално за мен. Започнах колебливо, но после се събрах и завърших добре. Публиката беше уникална, много бурна. В момента, в който стъпим на терена, тя просто изригваше, допълни Катрин Тасева.

Следващото участие на двете гимнастички е в първия турнир за световната купа от 7 до 9 април в Песаро (Италия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна