Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

35 лева по-висока сметка за парно от петък, пише "Монитор". Почти сто лева ще струва мегаватчас отопление в София, изчислява вестникът. Протестиращи поискаха отлагане на поскъпването и оставка на председателя на регулатора. "Монитор" съобщава и че след София, водата ще поскъпне и в останалите райони. Изданието се позовава на интервю на самия председател на регулатора Иван Иванов.

Водещото заглавие на "Земя" е: "КЕВР се гаври с народа", защото от регулатора твърдят, че поскъпването няма да се отрази на цените на стоките и услугите.

"Дума" пише: "БСП иска отмяна на повишените цени на газа".

"Политиците побързаха да яхнат недоволството от поскъпването на газа", пише вестник "Сега". Адвокатът Михаил Екимджие, учредител на "Да, България" коментира: "Политическа пролет: Чалга десницата победи чалга левицата."

На днешното заседание на служебното правителство министрите ще предадат отчетите си за свършеното от тях, пише "Труд". Премиерът Огнян Герджиков е наредил в докладите да се посочат бройките на освободените държавни служители в отделните ведомства, както и причините за това. Обществените поръчки, обявени по време на служебното правителство, също трябва да бъдат описани.

Съвсем очаквано евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел е фаворит за български еврокомисар, пише "24 часа". Бойко Борисов обаче е заявил, че при него този въпрос не е обсъждан. Вестникът се позовава на други медии, според които за Габриел се готви ресор "Младежка политика".

Лотарийните игри продължават да са най-бързо растящата част от хазартния сектор у нас, пише "Капитал дейли". През миналата година обемът е нарастнал с 30 на сто до 320 милиона лева.

"Телеграф" информира: "Митко милионерът се страхува за живота си". Той още не е получил нищо от огромната печалба, но се страхува какво ще стане с него, когато започне изплащането. Спечелилият 12 милиона лева от Националната лотария Димитър Митев от Ямбол споделя намерението си да мине в нелегалност поне за месец.

След проблема на възрожденския град Копривщица, още едно възрожденско селище се руши - Жеравна, разказва "Труд". Селото също е със статут на архитектурен резерват, но аварии в твърде остарялата водопроводна мрежа разрушават автентичния калдъръм на улиците.

"Наказаха шестокласник за счупена ръка на връстник" съобщава "Стандарт". Момчетата от Благоевград се скарали в училище, след края на часовете се сбили. Директорът на училището уверява, че започва кампания срещу насилието сред възпитаниците на школото.

Председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев казва в интервю за "24 часа": "Искът срещу Цветан Василев за 2 милиарда и 200 милиона лева е без аналог у нас и в Европа". Съдът е отхвърлил искането на Христо Бисеров да се отмени запора върху имуществото му, защото е оправдан по наказателното дело, съобщава още Георгиев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна