Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се да бъде отменена заповедта, която предизвика протести на животновъди

| обновено на 10.04.17 в 15:07
Снимка: БГНЕС

Възможно е да бъде отменена заповедта, с която беше спряно кандидатстването по мерките за екология и биоземеделие.

Обяснението на  земеделския министър Христо Бозуков от миналия месец беше, че парите са похарчени вече и това предизвика протести на животновъдите.

Днес проблемът е бил обсъден от екипите на сегашния министър  Христо Бозуков и на неговия предшественик Десислава Танева с участието и на премиера Огнян Герджиков.

Отмяната на заповедта отваря вратата за европейско финансиране по две от мерките на Програмата за развитие на селските райони.

Бившият министър на земеделието и храните Десислава Танева посочи: 

Аз считам, че екипът на проф. Бозуков не обори нашите проекти на решения и становище по болезнените теми и очаквам в близко време мярка 10 и мярка 11 за биологични производители, а за нови само по приоритетните сектори, да бъдат отворени.  Надявам се наистина това да се случи, защото, на практика, в хода на днешните разговори, мисля че и двете страни бяха съгласни с това, независимо какви дефицити се обявяваха - нещо, което очевидно е било част от политическата кампания. От днешната среща останах с впечатлението, че министърът е склонен да отмени заповедта си. Предстои да видим, но мисля, че ще се стигне до това решение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна