Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нулево равенство между „Лудогорец“ и „Левски“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборите на „Лудогорец“ и „Левски“ не успяха да се победят завършиха наравно 0:0 в мач от 28-ия кръг на Първа професионална лига. Така разликата между двата отбора остана 13 точки в полза на шампионите. "Сините" пък вече водят само с три пункта срещу отбора на ЦСКА-София, който се наложи над „Локомотив“ (Пловдив) с 2:1 като гост в четвъртък.

Двубоят започна много равностойно, без сериозни опасности пред двете врати. В 24-ата минута „сините” имаха сериозни претенции за дузпа, след като Абел Анисе повали Бабатунде Адениджи в наказателното поле на домакините. Главният рефер на срещата Ивайло Стоянов обаче остана безмълвен. Броени секунди по-късно Стоянов допусна нова грешка, след като бранителят на „Левски“ Димитър Пиргов влезе безразсъдно в краката на Клаудиу Кешеру, при положение, че вече имаше жълт картон. Арбитърът обаче не посмя да санкционира централния защитник на столичани с нов картон, отсъждайки единствено нарушение в полза на домакините.

До края на първата част и двамата тима имаха своите възможности да открият резултата. Първо в 28-ата Густаво Кампаняро опита да изненада Николай Кръстев с шут от далечна дистанция, но опитът му бе неуспешен. Четири минути по-късно на отсрещната страна същото опита да направи и Адениджи, но и неговият изстрел не намери целта. В 41-ата минута отново нигерийският нападател на „Левски“ шутира опасно към вратата, но този път стражът на „Лудогорец“ се намеси решително и спаси.

След почивката надлъгването между двата тима продължи, като играта бе много равностойна. Шампионите опитваха да намерят пролуки в противниковата отбрана, но столичани се бранеха много дисциплинирано и почти не допускаха опасности пред своята врата. В 78-ата минута задачата на „Левски“ се утежни, след като Ивайло Стоянов изгони от игра Мехди Бурабия, показвайки му доста спорен втори жълт картон. Въпреки численото неравенство “сините” успяха да удържат нулевото равенството, спечелвайки заслужена точка. От своя страна „Лудогорец“ не успя да стигне до победата във втори пореден мач в първенството.

Спортният директор на "Левски" Даниел Боримиров изрази недоволство от рефера Ивайло Стоянов"

Отборът игра много добре. Раздаде се на терена, но явно един човек имаше против Левски да победи днес. За мен не отсъди 100 % дузпа. Картоните бяха в една посока, а именно в наш ущърб.Предстоят ни тежки мачове срещу Дунав и най-вече срещу сборния отбор, на който няма да му казвам името. Не знам дали такъв съдия с такъв ранг трябва да свири в А група. Днес бих оприличил неговото съдийство като престъпно. Държахме се много добре на терена. Ако беше отсъдена дузпата през първото полувреме щеше да се развие по друг начин мача. Това е пътят на Левски-класни чужденци, а всичко останало българи и юноши. За Сърджан Лукин ще разберете. Водят се разговори, а когато му дойде времето, ще разберете всички. В момента той оправдава доверието, което Митов му гласува. С такива игри той ще защитава позициите си.Гошо Костадинов има контузия и заради това днес не е нито в групата, нито на терена. Няма да се повтарям за договора му - на Гошо Костадинов му е предложено нещо, което към момента, след като него приема, няма какво повече да коментирам, заяви Боримиров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна