Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ПСЖ" обърна "Мец" с 3:2 във Франция

Едисон Кавани
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на "Пари Сен Жермен" надви трудно състава на "Мец" с 3:2 като гост в мач от първенството на Франция по футбол. Грандът от Париж водеше с 2:0 до 78-ата минута, но допусна изравняване в самия край. В последните секунди на продължението обаче се намеси Блез Матюиди и донесе успеха на шампионите, изравнявайки ги на върха с "Монако", макар и с мач повече. 

В 33-ата минута Максуел проби отляво и центрира перфектно в наказателното поле, а от няколко метра Единсон Кавани без проблем се разписа за 1:0. Само 3 минути по-късно оново Максуел проби отляво и изведе на перфектна позиция Блез Матюиди в наказателното поле, който напредна и с хубав удар преодоля вратаря на "Метц" за 0:2. 

В 78-ата минута Ян Жуфре намали след перфектно изпълнен пряк свободен удар, а в 88-ата Исмаила Сар центрира точно на крака на Шейк Диабате, чийто удар в далечния ъгъл изравни - 2:2. "Метц" дори можеше да направи пълен обрат в 90-ата минута, но гредата спаси гостите след пряк свободен удар на Жуфре. 

В 3-ата минута на добавеното време Хавиер Пасторе центрира към Блез Матюиди, той стреля с глава и опъна мрежата за крайното 2:3.
Отборът на "ПСЖ" е със  77 точки, колкото има и лидерът Монако, и с мач по-малко. "Мец" остава 15-и с 36 точки. 

Едисон Кавани отбеляза 30-ия си гол от началото на сезона. Седем от тези попадения са от дузпи. 29-годишният Кавани за първи път отбелязва 30 гола за един сезон в кариерата си. Досега най-доброто му постижение беше 29 в Серия „А“ през 2012/2013,когато играеше за "Наполи".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени