Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

44-тото Народно събрание се събира на първото си заседание

| обновено на 19.04.17 в 08:13
Снимка: БГНЕС

Новоизбраният състав на 44-тото Народно събрание се събира на първото си заседание от 10 часа. То бе свикано с указ на президента Румен Радев на основание чл. 75 от Конституцията.

Първото заседание на НС ще бъде открито от най-възрастния присъстващ народен представител. Това е журналистът Тома Томов, избран за депутат от листата на "БСП за България". Народните представители ще положат клетва. В пленарната зала ще прозвучи химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Изявление ще направят лидерите на представените в НС партии и коалиции, след което ще бъде избран председателят, който ще поеме ръководството на заседанието и ще произнесе слово. Депутати ще изберат и заместник-председател на НС, и ще приемат решение за временно прилагане на Правилника за организацията и дейността на парламента.

За председател на 44-тото НС се очаква да бъде избран номинираният от ГЕРБ Димитър Главчев.

На тържественото откриване на работата на 44-тото Народно събрание са поканени да присъстват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, патриарх Неофит, дипломати и други официални лица.

Заседанието ще бъде предавано пряко по БНР и БНТ.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна