Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" – "Музикант на 2016 година"

Национален филхармоничен хор "Светослав Обретенов"
Снимка: БМС

За "Музикант на 2016 година" беше обявен Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров и хормайстор София Бърдарска.

За 26-и път слушателите на БНР избраха с гласуване българския "Музикант на годината" в класическите жанрове. Наградите бяха обявени на галаконцерт в зала "България" снощи.

"Ансамбъл на годината" стана Детският хор на БНР с диригент Венеция Караманова, а за "Музикален проект на годината" слушателите подкрепиха "Танго" на дуото Веско Ешкенази и Людмил Ангелов. За активната си творческа деност бе отличена солистката на Бургаската опера - Людмила Михайлова. 15-годишната Славил Димитров – диригент на Националния филхармоничен хорКристина Георгиева спечели приза "Млад музикант на годината". В категория "Юбилей" бе почетен проф. Петър Льондев за неговата 80-годишнина.

Първият носител на новоучредената награда на името на Олга Камбурова, която ни напусна през 2016 година, е китаристът Георги Димитров. Той получава възможност да направи студиен запис, продуциран от БНР.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна