Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златните 8" - момичетата, които завинаги ще останат на върха

Снимка: БГНЕС

Българският отбор по художествена гимнастика се събира отново в биографичната книга "Златните 8" на спортния журналист Стефан Ралчев.

Изданието проследява живота на Михаела Маевска, Ренета Камберова, Катрин Велкова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова и Любомира Казанова, от първия им ден като национален отбор - 1 октомври 2009 г., през спечелването на всичките 81 медала, до бенефиса и отказването на "Златните 8" на 17 ноември 2016 година.

Стефан Ралчев създава една книга, в която всяка една от състезателките е истинска и откровена. Разочарованията, победите и споделените мигове оживяват в приказката, в която трудът и усилията се възнаграждават. Това е историята на осем момичета, които постигнаха и невъзможното и се превърнаха в най-обичания български отбор на няколко поколения. В книгата има интервюта със Златните момичета, техните треньори, както и текстове на български легенди като Христо Стоичков, Йордан Йовчев, Наско Сираков, Стефка Костадинова.

Информация на БТА

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна